TIENS MOĆ PRIRODE

Vodeći preparati i aparati na polju kineske tradicionalne medicine


Posjetite i Tiensov zastupnički ured Natura gdje se možete učlaniti u Tiens i kupovati po članskim cijenama:

VELIKA  AKCIJAIskoristite naše dugogodišnje iskustvo i znanje. Preporuke, savjeti  i naručivanje na mob:

Nazovite nas i saznajte kako kombinirati preparate i u koje vrijeme ih piti.
 
Postanite član i kupujte po članskoj cijeni


Proljeće je stiglo

Vrijeme je za čišćenje organizma


Poslovna prilika za sve

Jednostavno upoznajte se sa našim preparatima i aparatima. Svoja pozitivna iskustva i iskustva mnoštva osoba koje su koristile naše preparate  prenesite drugima.
Radionice:

Učestvujte na našim jedinstvenim radionicama i saznajte sve tajne korištenja preparata i aparata

ZAGREB
SPLIT
RIJEKA
VARAŽDIN
OSIJEK

Korisno svima koji traže najpovoljnije dopunsko zdravstveno osiguranje


Posjetite i Tiensov zastupnički ured Natura: 


Žuti car

Izvor: Wikipedia


Žuti Car ili Huang Di  je legendarni kineski suveren i narodni junak za koga se govori da je predak svih Han Kineza. Prema kineskoj tradiciji on je jedan od Pet Careva, te je vladao od 2698. pne. do 2599. pne..


Žutom Caru se, među brojnim drugim dostignućima, pripisuje otkriće načela Tradicionalne kineske medicine. Nèijīng (内經, Medicinski kanon Žutog Cara), je navodno napisan u suradnji sa njegovim liječnikom Qi Boom.  Njegovo zanimanje za prirodno zdravlje, kao i spriječavanje i liječenje bolesti se smatra razlogom što je živio do dobi od 111 godina, odnosno što je stekao besmrtnost nakon svoje fizičke smrti.

Narodna predaja njegovo povlačenje na zapad u ratu protiv istočnog cara Chi Youa, odnosno bitci kod Zholoua, vidi kao stvaranje nacije Han Kineza. Prema legendi je njegova supruga Lúo Zo naučila Kineze da prave svilu od svilenih buba, a njegov historičar Cang Jié je stvorio prve znakove kineskog pisma.


Legenda kaže da je Žuti Car izmislio magični kompas za vrijeme bitke protiv Chi Youa koji je koristio pješčanu oluju da bi kamuflirao svoju vojsku. Zahvaljujući kompasu, Žuti Car je otkrio gdje se Chi You nalazi i tako ga pobijedio. Pokretna stolica u njegovoj kočiji je također bila kompas koji bi uvijek pokazivao na jug, koji Kinezi uvijek smatraju dobrim Feng Shui. Za njega se također govori da je igrao ulogu u stvaranju guqina, zajedno s Fuxijem i Shennongom, kao i da je izmislio najstariji oblik kineskog kalendara, pa se današnji seksagesimalni ciklusi broje na osnovu njegove vladavine.