Kordiceps   

                    Upoznajte najtraženije kineske preparate i aparate u svijetu. Neka i vama bude od koristi mudrost razvijana kroz 5000 godina!

 

Iskoristite naše višegodišnje iskustvo i znanje. Savjeti i narudžb

 

Home
Up

    

Proljeće je stiglo

Očistite organizam

 

 

 

Vrhunska poslovna prilika za sve!!!!!!!

detaljnije

 

                                 

Poseban dar

Besplatno učlanjenje uz kupovinu.

-25% zauvijek

Kao član možete naše preparate i preporučivati te zarađivati i graditi vlastiti posao širenjem mreže. Dovoljno je da vlastito iskustvo prenesete svojim poznatim i vaš posao starta.

 

Kordiceps

Gljiva sa kineskog dvora zvana Božje čudo ili talisman.

Originalni kineski kordiceps!    Tiensov Kordiceps je jedan od najpoznatijih u  svijetu!

Sastav:  fermentirani micelij kordicepsa, adenosin, manitol

Pakiranje: 100 kapsula

Cijena: 283,00 kn

Povijest o primjeni kordicepsa  u Kini kao sredstva za učvršćivanje zdravlja i preventive ima već više od 1200 godina. Već prije mnogo stoljeća Kinezi su priznavali kordiceps kao božje čudo, talisman.

Kordiceps obitava u visokim planinama na visini 3500 m iznad morske razine.  Tijelo kordicepsa bogato je hranjivim tvarima i specifičnim biološkim komponentama koje se nalaze u biljkama visokih planina.

 


Preporuča se svakome da barem jednom godišnje popije jednu kutiju kordicepsa.

Jednu kapsulu dnevno Tiensovog kordicepsa za poboljšanje imuniteta i životne sile.

Koristite originalni kineski kordiceps.  Sva ispitivanja i vjekovi iskustva odnose se na kordiceps porijeklom iz Kine. Tiesnov kordiceps je najpoznatiji kineski kordiceps u svijetu.  Mnoštvo pozitivnih iskustva je razlog tome.

 

Primjenom kordicepsa svaka vaša terapija bude učinkovitija.

Originalni kineski Kordiceps!!!


Djelovanje Kordicepsa  kod sportaša:

Godine 1993. Kineske nacionalne igre dovele su kordiceps u središte pažnje  svjetskih sportskih autoriteta.

SKUPINA OD 9 SPORTAŠICA KOJE SU UZIMALE KORDICEPS SRUŠILA JE 9 SVJETSKIH REKORDA.

Postoji mnogo izvještaja o zapanjujućim poboljšanjima rezultata u raznim sportovima zahvaljujući uzimanju kordicepsa.


Svima od srca preporučamo barem jednom godišnje da koriste kordiceps.

 

Neka istraživanja o Kordicepsu koja možete naći na internetu.U kordicepsu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamjenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline i td. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovjekovo zdravlje.

Zbog sve veće potražnje i zbog nedostatka prirodnih resursa, sve više tvrtki proizvodi umjetno uzgojen Cordyceps. Velika snabdjevenost tržišta podrazumijeva i velike razlike u čistoći i kvalitetu različitih proizvoda koji sadrže Cordyceps. Također, stvara se situacija u kojoj neetične kompanije prodaju neprihvatljivo veliki broj lažnih i iskvarenih proizvoda pod imenom "Cordyceps" (Hsu i ostali, 2002.).

Ovakva situacija se mijenja jer nam je dostupan sve veći broj metoda analize i procjene (Holiday i ostali, 2004). Te suvremene kompjuterske metode analize definiraju jasno ne samo što je pravi Cordyceps, već daju i relativnu ocjenu njene potentnosti, a tipove i stupnjeve čistoće Cordycepsa iz različitih izvora ocjenjuju fer i dosljedno. Zato kvaliteta Cordycepsa koji se može naći na tržištu sve više raste, a tako će biti sve dok kupci budu zahtijevali od proizvođača da obezbijede analitičke profile Cordycepsa prije nego što ga upotrebe u svojim proizvodima. Danas na zapadu Cordyceps najčešće koriste dvije grupe konzumenata: sportaši i ljudi u godinama. Sportaši su počeli da ga koriste nakon publiciteta izazvanog uspjehom kineskog ženskog lakoatletskog tima na Kineskim državnim igrama 1993. Na tom takmičenju oboreno je 9 svjetskih rekorda, i to sa zapanjujućom razlikom u odnosu na prethodne! Isprva su sportski stručnjaci sumnjali na korištenje droga koje dovode do poboljšanja rezultata, sve dok trener nije otkrio da je tajna uspjeha u Cordycepsu koji je davao članicama tima!

 

Uticaj Cordycepsa na stanice raka

Sve veći broj onkologa širom svijeta preporučuje i koristi Cordyceps kao dodatak kemoterapiji, radijaciji i ostalim konvencionalnim metodama liječenja raka. Pokazao je izvanrednu sposobnost ne samo u sprječavanju rasta, u nekim slučajevima čak i uništavanju određenih vrsta tumora, već i kao sredstvo pomoću kojeg imuno-sistem i cijelo tijelo mogu da se održe jakim i vitalnim dok mu istovremeno prijete efekti kemoterapije i radijacije (Namakura i ostali, 2003). Njegovo sekundarno djelovanje pomaže organizmu da efikasnije raspolaže resursima imunološkog sistema u slučaju stresa koji preživljava prilikom napada raka (Shin i ostali, 2003).

Imunomodulacijski efekti
Veliki broj istraživanja bavi se imuno-enhatornim i imuno-supresivnim svojstvima kordicepsa. Ova dvosmjerna regulacija funkcija imuno-sistema, odnosno činjenica da on može da se ojača ili oslabi, zove se imunomodulacija i čini se da potiče iz istog mehanizma u tijelu.


Uticaj Cordycepsa na bubrege
Pacijenti sa kroničnim oboljenjem i smanjenom funkcijom bubrega često pate od povišenog krvnog tlaka, proteinurije i anemije. Istraživanje provedeno na takvim pacijentima pokazalo je da je nakon mjesec dana terapije Cordycepsom njihov krvni tlak snižen za 15%, a značajno je smanjena i količina proteina. Pored toga, primijećen je i skok superoksida dismutaze (SOD-a) koji, zajedno sa utvrđenim smanjenjem seruma lipopeorksida, sugerira mogućnost neutralizacije slobodnih radikala, što rezultira manjim oštećenjem stanica (Jiang i Gao, 1995).

U drugoj kliničkoj studiji, provedenoj na 57 pacijenata sa oštećenjem bubrega izazvanim gentamicinom, bolesnici su tretirani sa 4-5 ml Cordycepsa dnevno, ili nekim drugim, uobičajenim metodama. Nakon šest dana, grupa koja je primala Cordyceps uspostavila je 89% normalne funkcije bubrega, dok je kontrolna grupa povratila samo 45% normalne funkcije bubrega. Vrijeme potrebno za oporavak grupe koja je uzimala Cordyceps bilo je znatno kraće nego kod kontrolne grupe.


Uticaj Cordycepsa na funkciju srca
Istraživanja provedena na pacijentima sa kroničnim srčanim oboljenjima pokazuju da dugotrajno uzimanje Cordycepsa u kombinaciji sa uobičajenom terapijom - digoksinom, hidrohlorotiazidom, dopaminom i dobutaminom, dovodi do poboljšanja kvaliteta života pacijenata, u usporedbi sa bolesnicima iz kontrolne grupe. Pod tim se podrazumijeva opće fizičko stanje, mentalno zdravlje, seksualni nagon i srčana funkcija (Chen, 1995).

Uticaj Cordycepsa na jetru
Skoro sve studije pokazale su da Cordyceps poboljšava funkcioniranje ovog važnog organa. Primjera radi, na Orijentu se Cordyceps redovno koristi kao dodatak terapiji kroničnog hepatitisa B i C. U jednoj od studija, ekstrakt Cordycepsa upotrebljen je u kombinaciji sa ekstraktima nekoliko drugih medicinskih gljiva, kao dodatak lamivudinu u terapiji hepatitisa B. Lamivudin je uobičajeni antivirusni lijek koji se koristi u terapiji hepatitisa. U toj studiji je grupa koja je dobijala ekstrakte Cordycepsa i ostalih medicinskih gljiva pokazala bolje rezultate u kratkom vremenskom periodu od kontrolne grupe koja je uzimala samo lamivudin (Wang i ostali, 2002).

Cordyceps i seksualna disfunkcija kod muškaraca/žena
Cordyceps se vjekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lijek za mušku i žensku seksualnu disfunkciju, poput hipolibidinizma i impotencije. Preklinički podaci dobijeni eksperimentima na miševima pokazali su da ova gljiva ima efekte slične seksualnim steroidima (Wan i ostali, 1988). Klinička testiranja na ljudima potvrdila su djelotvornost Cordycepsa u borbi protiv smanjenog seksualnog nagona.

 

Neka svaka vaša terapija bude učinkovitija.  To se postiže primjenom kordicepsa!!!!

 

Originalni kineski Kordiceps!!!

Koristite originalni kineski kordiceps.  Sva ispitivanja i vjekovi iskustva odnose se na kordiceps porijeklom iz Kine.

Tiensov kordiceps je najpoznatiji kineski kordiceps u svijetu.  Mnoštvo pozitivnih iskustva je razlog tome.

 

 
 

TIENS

Vodeća kompanija u svijetu na polju kineske tradicionalne mudrosti.

To potvrđuju  milioni osoba koje koriste naše preparate.

Tiensov kalcij

Jedan od najboljih kalcija na svijetu

Zglobovi i hrskavica

Glucosamin (biljni)

Chondroitin (morski)

Ekstrakt Agaricus blazei    

Kurkuma (95% Curcumina)

Ekstrakt đavolje kanđe

Hyaluronska kiselina    

Promocija savršenih higijenskih uložaka!!!

Pročišćivač voća i povrća

Bezbolna akupunktura

Krvni tlak, koncentracija, pamćenje, rast kose...

 

 

Preporučite nas
 
 

Iskoristite naše višegodišnje iskustvo i znanje.  Besplatne  konzultacije i informacije o naručivanju  na:

091/ 534 3844

095/ 538 9740

Predavanje svake srijede u 17h u Zagrebu, detaljnije na mob: 091 725 4936.

Poklon iznenađenja za sve koji dovedu prijatelje. Degustacija čajeva i ozonirane vode.

Proljeće je stiglo

Očistite organizam

Home ] Up ]k

linkovi