TIENS MOĆ PRIRODE

Vodeći preparati i aparati na polju kineske tradicionalne medicine


Posjetite i Tiensov zastupnički ured Natura gdje se možete učlaniti u Tiens i kupovati po članskim cijenama:

VELIKA  AKCIJAIskoristite naše dugogodišnje iskustvo i znanje. Preporuke, savjeti  i naručivanje na mob:

Nazovite nas i saznajte kako kombinirati preparate i u koje vrijeme ih piti.
 
Postanite član i kupujte po članskoj cijeni


Proljeće je stiglo

Vrijeme je za čišćenje organizma


Poslovna prilika za sve

Jednostavno upoznajte se sa našim preparatima i aparatima. Svoja pozitivna iskustva i iskustva mnoštva osoba koje su koristile naše preparate  prenesite drugima.
Radionice:

Učestvujte na našim jedinstvenim radionicama i saznajte sve tajne korištenja preparata i aparata

ZAGREB
SPLIT
RIJEKA
VARAŽDIN
OSIJEK

Korisno svima koji traže najpovoljnije dopunsko zdravstveno osiguranje


Posjetite i Tiensov zastupnički ured Natura:Bilje i kineska tradicionalna medicina

Tisućljećima su Kinezi istraživali učinak bilja na ljudski organizam i njihovo učinkovito doziranje. Nigdje drugdje na svijetu biljni lijek nije popularan i sofisticiran kao što je u Kini.
 
Kineska medicina je jedan od najstarijih medicinskih sustava u svijetu. Njegovi počeci datiraju unazad nekoliko tisuća godina. Kineska medicina je u prirodi holistička - vidi čovjek povezanog sa svim aspektima svog života. To znači da željeni ishod liječenja nije samo otklanjanje jedne bolesti ili slabosti, nego ozdravljenje cijelog tijela.
 
Osnovna poruka kineske medicine, kao i filozofije ili kuhinje je sklad. Prema Kinezima, zdravlje - a time i dugovječnost - može se dobiti isključivo kroz brigu o harmoniji čovjeka i prirode, čovjeka i kozmosa, čovjeka i njegovih organa. Kineska medicina apelira i na ying i yang teoriji, kao i na Pet Faza (Pet Elemenata).
 


Bolje spriječiti nego liječiti
 
U Kini, naglasak je na preventivi: bolest se ne treba liječiti nego spriječiti. Kineski liječnici, prije nego se odluče na plan liječenja, prvo pokušaju dokučiti uzrok stanja ili bolesti. Dijagnoza je napravljen na temelju mjerenja pulsa, pregleda jezika, kože i očiju, a terapija se bazira ne samo na bolesti, već ovisno o sezoni ili čak danu u godini. Komponente kineske medicine su: akupunktura, akupresura, pravilna prehrana, razne tehnike masaža, gimnastika (uglavnom Tai-chi), respiratorna meditacija, ali iznad svega - biljni lijek.
(napomena: više informacija će uslijediti nakon što kliknete ovdje)
TIENS Grupacija, temeljem dostignuća kineske medicine, primjenjuje različite vrste bilja u svojim proizvodima, na primjer različite vrste zelenog čaja ili ulja noćurka. Molimo pogledajte opise TIENS proizvoda kako bi saznali više o ovoj temi.
 
Bilje kao temelj
 
Kinezi vjeruju da bilje i pravilna prehrana mogu utjecati na ljudsko zdravlje na sličan način. Faktor razlikovanja ovdje je snaga utjecaja. Osim toga, veza između biljne medicine i prehrane može se vidjeti i po tome da se biljke poznato kao lijekovito u Europi smatra biljnim lijekom u Kini. Takvima se smatraju se i začini koji se naširoko koriste u kulinarstvu, pa čak i tvari mineralnog ili životinjskog podrijetla, na primjer zmijska koža.
 
Kineska medicina dijeli bilja na temelju njihovih svojstava na: snažno hlađenje i hlađenje, koje pripadaju yin; i zagrijavanje i jako zagrijavanje povezano s yang. Hladno bilja rad na vrućim bolesti i obrnuto. Na primjer, menta je među hladnim biljem, a đumbir spada u one vruće. Bolesti najčešće uzrokuju hladne i tople simptome. Stoga je dakle presudno odabrati pravo bilje za određenu bolest.
 
Liječenje s okusom
 
U kineskoj medicine pažnja se pridaje I okusu bilja. Prema Kinezima, određeni okus utjeće na određeno stanje. Pa tako jaki, začinjeni okus potiče cirkulaciju energije i metabolizam. Slatki jača imunološki, dišni i probavni sustav. Gorak okus snižava povišenu temperaturu, kiselo ima kontraktivna svojstva, dok  slano čisti crijeva.
 
Car, Ministar, Pomoćnik i Glasnik
 
U kineskoj biljnoj medicini nije samo važno odabrati bilja u skladu s bolesti, već i njihova pravilna priprema. Ono može biti tradicionalno uzgojeno, ali i kuhano u vodi, konzumirano kao prah ili čak pirjano, prženo ili pečeno. Kinezi obračaju posebnu pozornost na pravilno kombiniranje svih sastojaka biljnih mješavina, jer neko od bilja u kombinaciji može oslabiti ili ojačati njihovu odgovarajuću funkciju.
 
Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, recept za biljni lijek treba sadržavati četiri komponente: tzv. Cara, Ministra, Pomoćnik i Glasnika. Prvi, Car je biljka usmjeren na ciljanu bolest. To je vodeća biljka u lijeku. Druga biljka, Ministar treba pojačati učinak Cara. S jedne strane, Pomoćnik je dizajniran da oslabi možda prejaki učinak glavna dva sastojka, a s druge strane, pomaže njihovu apsorpciju. Njegova uloga je da djeluju na stvarne simptome poremećaja. Posljednji sastojak, odnosno Glasnik je tu da dostavi bilje do napadnutog organa.
 
Za zdravlje i ljepotu
 
Ne koristi samo medicina prednosti kineskog bilja. Ono se također primjenjuju u kozmetici s obzirom na činjenicu da sadrži velike količine vitamina, minerala i flavonoida. Među najpopularnijm su zeleni čaj, aloe vera, ginko biloba, ginseng i alge. Uzmimo za primjer aloe verau. U medicine se koristi za krvne žile, poboljšava imunitet organizma, liječi kožne simptome nekih bolesti. Međutim, kada se primjenjuju u kozmetici, aloe vera u obliku krema, balzama i maske, učinkovito hidratizira i sprječava gubitak kose.
 
Kako ne prouzročiti štetu?
 
Većina biljnih lijekova koji se koriste u kineskoj biljnoj medicini imaju jače djelovanje od popularnog bilja poznatog u Europi. Nesmijemo ih primjenjivati na “svoju ruku”, jer to može učiniti više štete nego potencijalne koristi. Prvo, kako bi ih sigurno koristili potrebno je znanje i iskustvo u području kineske medicine. Drugo, biljni lijekovi se biraju za svakog pojedinačno, kako u doziranju tako i sastavom. Dakle nešto od čega će imati koristi naš susjed ne mora nužno i nam pomoći. Treće, istočna i zapadna medicina obično imaju dva potpuno različita pristupa liječenju. Lijekovi koji se koriste u jednoj ne moraju, iako mogu, poništiti učinak lijekova koji se primjenjuju u drugoj. Dakle, uvijek se treba konzultirati i kineskog liječnika i liječnika konvencionalne medicine o lijekovima koje uzimamo. To će svakako utjecati na učinkovitost biljne terapije.